Шепа баналности? Мне…

Животът е толкова неописуем, колкото си иска. Че и отвъд… Има хиляди лица и емоции. Непредсказуем, винаги успява да ни изненада. Поставя ни ту на колене, ту ни кара да ни поникнат криле… Върти безмилостното колело и дори не чака да се огледаме къде сме. Размята ни като прането на леля Мария на кръгъл сушилник сред лятна буря. Пейзажът се сменя все по-бързо и по-бързо, а посоките се сливат…


Губим равновесие, падаме. Обикновено сами, окаляни, мръсни, с охлузени ръце и колене. В тези моменти човек осъзнава какво означава протегнатата ръка. Не, не ръката на леля Мария, която иска да ни мине на 30 градуса през центрофугата и да отмие лекетата. Ръката, която дори да нямаш сили да поемеш, ще те сграбчи под мишница и ще те вдигне на крака. Ще ти изтупа прахоляка и ще те накара да се усмихнеш на случилото се. А после ще ти перне един зад врата, ей така от любов, за да нашамари падналия дух и да го вдигне обратно там, където му е мястото.
Връщам се към тези моменти, защото днес съм щастлива, но не съм забравила. Хората, протегнатите ръце, подкрепата. И се усмихвам, защото виждам тези лица до мен. Винаги. Виждам ги от десетки години и никога няма да ми омръзне да ги гледам. И ще продължаваме да се перкаме зад врата, профилактично, за да се поддържаме духом. Защото никога не знаеш каква манджа ти е забъркало утре-то. И с кой ще сърбаш попарата.. Друго е, когато има кой да й метне една лъжица захар отгоре. Макар и за цвят.
Просто искам да кажа, че съм благодарна. На хората до мен, затова, че са до мен, че ги има и че са такива уникални разнообразни образи на орнитологичния свят – чайки, чайници, прилепи и пингвини. Не искам нищо повече от това, което имам. Е, малко повече здраве, няма да откажа, ама така де, пълно щастие няма. Все още има кой да ми прави топла супа и да ми носи шоколад, така че ще се оцелее 🙂 Черният дробец може да поема още…
И за Коледа не искам нищо, защото имам всичко. Коледа всъщност отдавна е изгубила смисъла си и всичко се върти в съвсем друга сфера. Но пък най-уникалните подаръци си ги получавам всеки ден под формата на откачено обаждане, шизофренично съобщение и едно fo shizzle в 3 сутринта:) Какво, по ангелите, му трябва повече на човек!?!

Болен народ
Ден втори из северната шир

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *