ШаЕзе. Не е лесно

На всички, които си мислят, че е лесно да си жена, еле па руса, искам да кажа – ТЦ, грам не сте познали! Наред с напредващата възраст, мръсния въздух, ГМО (чеки, това вече не е модерно :/ ), глутена и бялата смърт (захарта лии, солта лиии, снегТа лии), мръсните чинии, прането, дето все иска я да го сгънеш, я да го проснеш, я да го прибереш, само и само да започнеш да го изваждаш след няколко часа, има още нещо, което се опитва да ни гътне без време и това са проклетите сутиени!

Не, не че замислят коварен план как да накарат раменната ябълка да изскочи и да ни забие ъперкът, докато се опитваме да закопчеем мазохистичния модел с три джиджавки, вместо с две, не. Говоря за тайното оръжие – банелът. Тази иначе така полезна част, която, аджеба, играе ролята на “съединението прави силата”, е всъщност един двуличен гъз, защото никога не знаеш кога точно ще се опита да пробие я сърцето, я белия дроб.

Единственото хубаво в тия случаи е, че не съм инвестирала 5К в цици, които да бъдат пробити и да се спихнат позорно, щото някой не може да удържи фронта. ‘Щото мили проателки, рано или късно, този момент настъпва и само цената, която си платил за тел, опакована в дантела е показателна и правопропорционална на времето, след което ще настъпи опита за убийство.

След няколко опита да се набута отново там, където му е мястото, един пробит палец по-късно, е редно да осъзнаем, че каузата е загубена, да откачим презрамките (щото с тях все още може да се удушим) и да захвърлим осакатената в жертва на дъното на шкафа, смачкана на топка при останалите “за всеки случай”.

Като казах за всеки случай, в същия ъгъл седи един забравен чорапогащник (обожавам я таа дума, честно!), който беше пробит от изискания ми маникюр още на първото слагане, щото чорапогащник не бях слагала от 20 години, ама да не се отплесвам, та… ! “За всеки случай” понякога наистина влиза в употреба, особено, когато решиш да изчистиш банята търкаш до припадък, ама така търкаш, че си разтягаш сухожилие и то преди да разбереш, че това, по дяволите, не са мръсни фуги тук-там, а ЛИПСА НА ТАКИВА.

Та, като си разтегнете сухожилие по никое време и не си купите бинт на другия ден, когато му е време, общо взето чорапогащника влиза смело в действие и служи за чуден заместител на бинта. Лайф хак 101. А и на всичкото оргоре, искам да кажа, че чорапогащника беше по-секси от бинта, но пък второто предизвиква умиление, следователно все се намира някой, който да носи кафе, вода и да те глези.

Така, че сичко ток! ОК?! Ок!… 🙂

 

Старост - (не)радост
Финални щрихи

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?