ШаЕзе. Не е лесно

На всички, които си мислят, че е лесно да си жена, еле па руса, искам да кажа – ТЦ, грам не сте познали! Наред с напредващата възраст, мръсния въздух, ГМО (чеки, това вече не е модерно :/ ), глутена и бялата смърт (захарта лии, солта лиии, снегТа лии), мръсните чинии, прането, дето все иска я да го сгънеш, я да го проснеш, я да го прибереш, само и само да започнеш да го изваждаш след няколко часа, има още нещо, което се опитва да ни гътне без време и това са проклетите сутиени!

Не, не че замислят коварен план как да накарат раменната ябълка да изскочи и да ни забие ъперкът, докато се опитваме да закопчеем мазохистичния модел с три джиджавки, вместо с две, не. Говоря за тайното оръжие – банелът. Тази иначе така полезна част, която, аджеба, играе ролята на “съединението прави силата”, е всъщност един двуличен гъз, защото никога не знаеш кога точно ще се опита да пробие я сърцето, я белия дроб.

Единственото хубаво в тия случаи е, че не съм инвестирала 5К в цици, които да бъдат пробити и да се спихнат позорно, щото някой не може да удържи фронта. ‘Щото мили проателки, рано или късно, този момент настъпва и само цената, която си платил за тел, опакована в дантела е показателна и правопропорционална на времето, след което ще настъпи опита за убийство.

След няколко опита да се набута отново там, където му е мястото, един пробит палец по-късно, е редно да осъзнаем, че каузата е загубена, да откачим презрамките (щото с тях все още може да се удушим) и да захвърлим осакатената в жертва на дъното на шкафа, смачкана на топка при останалите “за всеки случай”.

Като казах за всеки случай, в същия ъгъл седи един забравен чорапогащник (обожавам я таа дума, честно!), който беше пробит от изискания ми маникюр още на първото слагане, щото чорапогащник не бях слагала от 20 години, ама да не се отплесвам, та… ! “За всеки случай” понякога наистина влиза в употреба, особено, когато решиш да изчистиш банята търкаш до припадък, ама така търкаш, че си разтягаш сухожилие и то преди да разбереш, че това, по дяволите, не са мръсни фуги тук-там, а ЛИПСА НА ТАКИВА.

Та, като си разтегнете сухожилие по никое време и не си купите бинт на другия ден, когато му е време, общо взето чорапогащника влиза смело в действие и служи за чуден заместител на бинта. Лайф хак 101. А и на всичкото оргоре, искам да кажа, че чорапогащника беше по-секси от бинта, но пък второто предизвиква умиление, следователно все се намира някой, който да носи кафе, вода и да те глези.

Така, че сичко ток! ОК?! Ок!… 🙂

 

Старост - (не)радост
Финални щрихи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *