Хаштаг LO6OMIE

 

Ден рожден на поляна. На това му се вика айляк. Ставам безумно рано за моите представи и за завличам на мястото на срещата. Чайките товарят багажерии, а аз себе си. Одеяло. Дееба… ОчевАдно, само аз не нося. Ми, затова сме другарчета, ще си делим, к’во. А и аз съм руса и това ми е чудно оправдание напоследък.

Другото русо, в лицето – мнимата рожденичка (щото има време до утре), също е забравила половината неща, които трябват и се запътваме към магазина. Резултатът е 3 чайки и 2-ма чайника в колата и каросерия пълна с чудеса. Дръж се, поляно, че идем.

Имаме приблизителна идея къде ни се ходи, затова отпрашваме над Куклен. След инспекция на няколко поляни, тестване на новия пимп-мобил из кърски терени, се озоваваме на благата полянка на WakeUp-a. Чухотно! Има сянка – за нас, нормалните хора, има слънце за ония двете шизофренички, дето искат да се пържат, има огнище – за тия дето искаме пържоли и общо взето ситуацията клони към прекрасна.

След разтоварването установяваме следните неща. Това, че русото е забравило половината неща и ходихме до магазина, всъщност е означавало, че е забравила 2/3 от нещата и в тоя сладък момент ни липсва още 1/3. Например телена четка за барбекюто, тенджера, в която да съхраним мръвчока, дъска за рязане, салфетки, повече вода, а не мизерните 3 литра за 5 души (в очакване на още 3-ма) и някакви такива дреболии.

Добре, че онези пристигащите 3-ма + 2 миньона, донесоха пропуснатото от нас.

Разполагаме с федербал и топката на единия миньон. Но спортната дейност трая точно толкова, колкото беше необходимо на мръвчока да бъде опечен и подобаващо ометен. След това имитирахме скарата и се бяхме наредили гръбче-коремче по одеялцата, подобаващо на сочни мръвчоци. Някои ентусиасти се захванаха със спорт, но в следващите 30 минути топката се оказа на върха на едно дърво. Каква изненада.

Тук влиза в сила 4 по 4 – четирима дават акъл и един се катери като маймунка по дървото, за да го друса. Успех нулев. Втора серия включва чепат клон около 40 санта и една 10 метрова лента вързана за него, която се мята по клоните с надеждата да прикоткаме топката. Както се очаква, след толкова изплющяни бири, мерникът не е много точен и клонът барабар с лентата се оказват на върха на дървото, да правят компания на топката, а приматите от долу се чешем все по-стабилно по кратунките.

Повторението е майка на знанието, затова отново повтаряме схемата 4 по 4, като този път, дървото се друса двустранно – от покатерения горе и от седящия под него. Пържолите си казаха думата и дървото колабира, предаде се и изплю топката. В замяна на този мил жест, му оставихме клона с лентата, тряа да има компромиси в тоя живот, а и му седи като лента на генерал, накиприхме го, к’во?!

Мислех, че най-щастлив от развитието ще е мъникът, ама не, бяха батковците а.к.а чичовците от геройската операция, която доведоха до успешен край. Спортните прояви не продължиха дълго, поради напредналата възраст на участниците в събитието и кротко се запокитихме към Пловдив. Двете чайки решиха, че искат малко приключения и сметнаха за нужно да се метнат в каросерията и да се правят на реднеци, поне, докато стигнем главния път. Доктор Хю им даде екстремно изживяване почти на макс, а аз го агитирах да спрем и да ги продадем някъде, да кажем, че сме ги намерили на околовръстното и щяхме да ги спазарим от воле. Да изкараме някой лев от цялата схема! Уви, не намерихме никой по пътя, та трябваше да си ги приберем. Между другото, офертата още важи. Една блондинка и една брюнетка. Едната готви, другата чисти, подреждайте си приоритетите!

В крайна сметка се прибрахме, заметнах един душ, колкото да бутна треволяците от прашната си особа и се запътвам към рожден ден номер две. Там ситуацията не е никак по-различна, рожденика е също толкова завеян, нищо, че не е рус, няма торта, затова чистосърдечно му купувам една, което се оказва добър ход, защото и там има един малчуган, който поради липса на топка, е експлоатиран да полива райграса (и да къпе себе си баща си с маркуча) и бива награден с пържоли и торта. Без бира. Тя е за нас. И наргиле не му дадохме. Кофти хора сме…

Два карлинга с лайм и мента по-късно, съм способна да се разпадна на стола и съм готова да се прибера и да сложа край на този така тежък ден. Ше замоля родените през Август, които отново са през ден, да избягват така да празнуват в един ден и на различни дестинации, щото това не е библейско, аз съм вече стара и това не се издържа! Мерси!

 

(Гр)адски легенди
Фейлетон по спомени и една машина на времето

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *