Промяната. Бючи лайфхак

Кратък наръчник за бране на овации и комплименти с инвестиция само от време и малко топла вода + електричество. Не, не… няма да влизаме в банята със сешоара. Поне, ако ви се живее, де.

Идеята е следната. Ходите винаги вързани – на опашка (горе, долу, по средата), на “лайно” (импровизация на кок, ама не точно), на плитка, на фльонга, абе на каквото и да се сетите, без да я пускате при никакви обстоятелства. Дотолкова да ходите на опашка, че детето като ви види с пусната коса, да ви носи ластика плачейки, понеже не ви разпознава!

Тук следва стъпката – изкъпвате се в понеделник, това е много важен момент, да е преди работа, изсушавате се и понеже сте решили да сте крайно руса, косата без някава обработка прилича на … аре да не казвам, дори след два тона масла и помади, следователно минавате лекинко с пресата да пригладите косъма, мацвате малко дневен крем на изстрадалата физиономия да стегнете кратерите наречени пори, мятате малко кит под формата на фон дьо тен (добре, де… трябваше да скрия И червеното над устата след лишаването от мускетарския мустак), по възможност да не е с много тен, че да не се правим на Джим Кери в маската и понеже не върви да намажем физиономията, а очите да изглеждат като изплакната чиния, слагате очна линия има-няма 23 (не 2-3!!) пъти, докато докарате що-годе симетрични линии, които не са с дебелината на кутрето ви и мацвате една спирала БЕЗ да кихате (ебахти изречението, ще ме извинявате!).

В този вид нахълтвате в офиса и се почва – “О, имаш нова прическа?”. “Да! Нарича се изкъпах се и се сресах, не е ли фантастично?!”. Нали, туй пред колежките. Колегите не очаквах да забележат, но те като тренирани женени мъже, видят ли нещо да не е както обикновено, веднага започвят да залагат и винаги стрелят на “нова прическа”, щот нале тва може да е подстригване, може да е боядисване, може да е къдраво, изправено, няма значение – попада в графата нова прическа. Е, познаха и че съм с пусната коса, та им го броя за точка, щот КОЕ НЕ Е ТАКА?!

Изводът мили проатели е, че
“шампоан, гребен и вода
правят чудеса!
ако има преса, сешоар
си направо като цар
на главата вместо гнездо
се появява нещо добро
и колкото по-рядко правим това,
толкова по-голям ефект предизвиква У света!”

Някой кара колело
I’m back. От Луната

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *