Положението е Фак Различните

Добър ден. Аз съм различна. Казвам го с оглед не на сексуалната си ориентация, а поради факта, че аз изглеждам различно. Да кажем, че за теглото си, трябва да бъда висока кажи-речи, колкото Айфеловата кула.

Нямах намерение да пиша абсолютно нищо по повода за различните днес, но след като коментирах една хомофобска снимка под поста на мой познат във фейсбук, за моя голяма изненада, коментарът ми се изпари яко дим.

По този повод, ще си позволя да се самоцитирам:

”Само да уточним едно нещо – джендър (gender) означава пол. Sex също означава пол. Просто на български имаме една дума за това. Погрешно се употребява термина джендър, като синоним на гей или хомосексуален.
Объркването дойде от страшната истанбулска конвенция, където джендър бе използвано на определяне на социален пол – налаганите норми спрямо пола на мъжа и жената – той да работи и да не реве, тя да домакинства и да не знае много.
Времената се менят. Прайдът всъщност не пропагандира някой да бъде гей. Всички гейове всъщност идват от хетеросексуални двойки 🙂 но не е в това въпросът…
Иде реч, че тези хора просто искат да имат права като хетеросексуалните – да може да се води общо съжителство без брак, но да могат да се взимат решения за пртньора в критични обстоятелства, да може да се наследяват и т.н.
Никой няма да агитира хората да стават гей. Това е нещо, което не става с щракване на пръсти и по желание :)”

Така. Всеки има право на мнение и свои разбирания. Но искам да кажа едно за различните (въпреки явните разлики в ситуациите).

Общо взето “Фак различните” е положението. Винаги е било и ще бъде… поне в близко бъдеще. Човек, който е различен (по какъвто и да е начин), трябва да се обича и оттам няма да има проблем. Казвам го като човек с визията на различен – едно време не съм била тормозена, подигравана и отритвана.
Естествено е имало и такива единични случаи, но тях не ги броя, защото всеки човек е бил отхвърлян по всякакви причини поне няколко пъти в живота си.

 

Така че… различни сме всички. По една или друга причина. И моята истина не е ваша. Но се опитайте да бъдете добри. Вече има достатъчно лоши.

Издирва (ли) се
Да си жена. От 0-300 за 3 наносекунди

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *