Няма невъзможни неща

Няма човек, който поне веднъж да не е чувал израза „Няма нищо невъзможно“. И няма човек, който не е реагирал първосигнално с „да, бе да“. Разбира се, че има невъзможни неща! Човек не може да лети например. Лъжа. Може. Е, вероятно само веднъж и не за дълго, но може да изпита усещането да се рееш във въздуха, ако имаш късмет, може и да имаш парашут.

Не е възможно да получиш всичко, което искаш. Възможно е, зависи колко силно го искаш и на какво си готов, за да го получиш. Наскоро установих, че НЕ ЗНАМ всъщност НЕ СЪЩЕСТВУВА. Не знам, защото не искам да знам и защото ме мързи. Когато искам, мога да знам адски много. Следователно, ако искаш пари, къщи, палати и паркирано отпред Бугати, можеш да ги имаш. Е, не всеки печели от лотарията или има мегамилионен бизнес, но в крайна сметка съществува понятието взлом и кражба. Друг е въпросът, дали си готов да смениш моментното удоволствие за едно по-дълготрайно такова в килия с размер два на два, но пък казват, че кефът нямал цена, така че – дерзайте!

Не можеш да станеш космонавт. Абе, ако си скъсаш задника от учене и тренировки и кандидатстваш по някоя програма, след някое и друго десетилетие сигурно ще можеш. Пак опираме до онова, че Не знам Не съществува. Ако все пак ви мързи, хората измислиха Космическите екскурзии, така че, не е нужно да притежаваш познанията, необходими да изстреляш совалка, винаги може да се снимаш със скафандър на командния пулт и да хвърлиш прах в очите на приятелите си във фейсбук. Защото не е важно какво се е случило, а какво можеш да докажеш.

Не можеш да живееш под вода. Всъщност можеш. Е, има определени условия, които трябва да се изпълнят, но говорим по принцип, а не за де факто. Ако намериш подходяща пещера преди някой прилив, в която да се образува въздушен балон и нямаш против да ядеш сурова риба, си направо уреден. Да, вероятно няма да е за дълго, но технически погледнато, ще си си живял под вода и другото са подробности и последствия, които нямат значение, защото биха ми бутнали тезата, а аз определено не искам това.

Не можеш да се научиш да пееш. Можеш. Под влиянието на високоградусови напитки и Бийонсе ще завиди на вокалните ти умения. А и нея многократно я хванаха да пее на плейбек, така че аз определено не се срамувам да го правя LIVE. Вярно, аз си изкарвам парите, като ми ги дават, за да спра да пея, но все пак хем си пълня душата, хем джоба. Аз някак си не виждам лоша страна от това. Винаги мога да разкарам някой от превозното си средство, да си освободя място в препълнения магазин, както и да получа химикал от колега, заедно с лист, когато ми трябват. А понякога и телбод, стига да има наблизо.

Не можеш да живееш с 300 лева на месец. Можеш. Хиляди българи ежедневно доказват това. Доказват, че и можеш да харчиш повече, отколкото си спечелил, само че за тази мистерия, обяснение науката все още не може да представи. Свръхестественото оцеляване е материя, която граничи с приключенията на Беър Грилс пред камера. За паржолите извън ефир, можем само да гадаем.

Не можеш да да контролираш съдбата си. Това е решение на слабите играчи. Истината е, че можеш, стига да поемаш рискове. Това не значи да не те е страх, а точно обратното. Да те е страх и въпреки всичко да скочиш напред, за да опиташ. Не всеки опитал успява, но всеки неоппитал е обречен на провал. А и нищо хубаво не се е получило от първия път. Тук щях да направа бърза справка и с Библията, ама понеже не съм религиозна, ще подмина тоя момент.

Не можеш да накараш някой да те обича. Факт. Но пък можеш да обичаш толкова силно, колкото не си си и представял и можеш да раздадеш тая обич и на други, които имат нужда. Виж Елмайра от Шантави мелодии как пресова животинки и ги задушава от любов. Те не й отвръщат, но това не я спира да ги обича и мачка, и гушка! И аз така бях на гости на една спасена котка, да й се порадвам и да я намачкам, но трябваше спасителят й да се навреме под леглото и насилствено да я изкара от там, за да мога да приложа добрите си намерения по нея. После ме прегърна с лапа и финалът беше щастлив, но както се вижда – не всяко начало е лесно.

Не можеш да скочиш повече от Стефка Костадинова – можеш, но ти трябва трамплин.. Не можеш да вкараш повече голове от Христо Стоичков – можеш, в махалата срещу хлапетата. Не можеш да накараш някой да ти се обади по телефона – можеш, изтегли кредит и спри да го връщаш. Не можеш да излезеш добре на снимка – можеш, има фотошоп. Не можеш да накараш някой да се смее – можеш, изпечи му кекс. Весел кекс. Не можеш да си позволиш да отидеш в Дубай – можеш, само че след това няма да си позволиш вноските по кредита, но пък поне ще има кой да ти се обажда и да се интересува от теб.

Не можеш да… и тук поставете всяко едно нещо, което ви идва наум… истината е, че можеш. Стига силно да го искаш, можеш всичко. Разбира се, това отнема време, коства много, но когато човек има желание и се бори, няма невъзможни неща. И това не е само логото на Барби. Барби е красива кукла, която получава всичко бай дифолт. Говоря за обикновените хора, които стъпкани от не можещите, не вярват в собствените си сили. Въпросът е готов ли си да дадеш не 100, а 110% от себе си, готов ли си да дадеш сънят си, времето си, вниманието си, да забравиш отражението си, за да се бориш.. Аз мога да чуя невъзможно е да…. и вече винаги ще мога да намеря начин да го направя възможно. Стига да го поискам и да вярвам, че това е моята цел.

Няма начин да няма начин.

Можеш.

Няма невъзможни неща…

Няма време
История с колело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *