Здравословен живот. Начин на употреба

Т’ва да живееш здравословен живот, не е лесна ралта да ви кажа пък аз! Особено, когато си спрял и цигарите  по случайност и трябва да компенсираш с други грехове, щот’ то т’ва иначе живот лий?!

Има няколко основни неща, които започваш да правиш, когато спреш да пушиш.

ядеш. очевадно. аз имам късмета да ми се налага да приказвам 8/24, ама останалите 16 часа сеш’ли се?! старая се да хрупам предимно НЕкалорични неща, но бонбоните, които ям със затворени очи, явно ме виждат и рЕзко ми се лепкат. за 3 месеца въздържание +5 кила, ма с щастлив бял дроб, така че го броим уин!

пиеш. осъзнах го на първото тестово излизане, откак спрях да пуша. поводът беше стабилка – юбилей. след като ръцете ти не държат цигара, то те държат чаша (закон за равновесието на Доричела). и вместо да дръпваш от цигара, дръпваш от винцето. начи смятайте, че се напрайх на чук (тука пишем в сметката -1 черен дроб, за да сме честни)

работиш. начи преди има-няма, изскачаш за някой фас на терасата. виждаш слънце, луна, те те виждат също. социализираш се с колеги. идилия! сега.. се чудя какво да си правя в почивката и ходя да си говоря само с колеги… за работа. продуктивност lvl over 9999

осъзнаваш. че кафетата имат “вътре”. че зимата ти е топло, а лятото хладно (вероятно… ако устискам до тогава де, то знай ли са не съ ли знай). че има с една идея повече аромати (което може и да е минус, щот’ нале…)

Овчо взето, оцелява са да ви кажа, ама като видите как сладко хората си пафкат с кафето и с питието и напрао ги сънувам.

Ода за пафкането

сънувам как ги пуша по двечки
и то от дебелите, не от ония клечки
докато сръбвам си вино
пред някоя камина
или сутрин с кафето
докато клатя си крачето
ма няма вече циги
затова ще пиша книги
а вий ше трябва да четете
така че му мислете

 

No communication
Бабин ден

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *